Jooga


Vuonna 2018 Loikka muutti uusiin tiloihin, luonnon kauniille Uiskolan harjulle. Uiskola on aiemmin toiminut Viittakiven opistona, joka onkin merkittävä paikka Suomen joogan historian kannalta. Uiskolaan saapuivat ensimmäiset intialaiset joogaopettajat opiston lehtorin Elvi Saaren kutsumana. Yhtäkkiä alkoi joogan kaipuu minussa niin vahvana, että huomasin olevani Saarijärvellä jooganopettaja opinnoissa. Liekö tähän syynä lehtorin henki, joka edelleen tunnen viihtyvän Uiskolan alueella.

Ylen elävästä arkistosta löytyy edelleen videopätkä vuodelta 1963, jossa kerrotaan tämän uuden liikuntamuodon rantautumisesta Suomeen.

Innostukseni joogaan on vuosien saatossa kasvanut ja nykyisin jooga on pysyvä osa omaa elämääni, sekä toki vakiintunut osa Loikan palveluita. Ihan parasta joogassa on sen tuoma lempeys, rauhallisuus ja tasapainoisuus, joka parhaimmillaan siirtyy joogamaton ulkopuolellekin. Joogassani tahdon välttää äärimmäisyyksiä ja liikaa tiukkapipoisuutta, niin kuin elämässäni muutenkin.

Joogaa kanssani on tarjolla kerran viikossa Hauholla. Joogaa on suunnitteilla tulevaisuudessa myös zoomin välityksellä. Uutena tulossa vuonna 2024 lomat Espanjan lämpöön, jossa pääsee myös rennosti joogaamaan. Ryhmille on mahdollista räätälöidä omat joogat myös luonnonhelmassa. 


Loikkalomat Hahkialan Uiskolassa

Uiskolan luonnonkauniilla alueella järjestään kaksi Loikkalomaa. 

Uiskolassa pääset nauttimaan leppoisasta lomatunnelmasta, lempeät joogaharjoitukset sekä rauhoittava ympäröivä luonto lisäävät läsnäoloa ja auttavat sinua arjesta irtautumisessa.

Loikkalomat tänä vuonna järjestetään 16.-18.7.2024 & 4.-6.10.2024.

Loikkalomat Espanjassa

Joogaa &vuoristokylien tunnelmaa -lomaviikolla, 28.10.-4.11.2024, pääset nauttimaan tasapainottavista joogahetkistä ja leppoisista retkistä vuoristokyliin.

Joogaa & sporttia -lomaviikolla, 25.11.-2.12.2024, tehdään pidempiä päivävaelluksia sekä joogien lisäksi nostetaan sykettä myös tehokkailla circuit-treeneillä.

Toki kaikilla lomilla, juuri sinä päätät mitä milloinkin teet.

Ryhmille

Jooga

Lujan lempeä hathajoogatunti antaa mahdollisuuden rauhoittumiseen, läsnäoloon, hengittämiseen ja tarpeentullen jopa tehokkaaseen treeniin. Tunnin aikana kuunnellaan luonnollista hengityksen rytmiä, joka onkin portti läsnäoloon ja rauhoittumiseen. Tunti jakautuu kehoa huoltavaan liikkuvuusosioon, tasapaino-osioon sekä muutamiin voimaa kehittäviin osioihin. Tunti tarjoaa ihaniaa liikettä, miellyttäviä pysähtymisiä ja vahvaa läsnäoloa. Hyvää mieltä pingoittamatta. Tämä tunti sopii niin aloittelijoille kuin kokeneimmillekin konkareille. 

Kesto: 60min

Hinta: 180 € / 10 henkilöä + 5 € / lisähenkilö + Alv 10 %

Luontojooga

Ulkona luonnossa (asiakkaan toivomassa ympäristössä) toteutettava energisoiva joogaharjoitus. Kuunnellaan luonnon ääniä ja  herätellään kaikkia aisteja raikkaassa ulkoilmassa.  Annetaan keholle juuri sen kaipaamaa liikettä.

Pysähdytään tuokioksi tähän hetkeen ja ollaan läsnä. Tunnin jälkeen on ihana, vahva ja rauhallinen olo. Tämä tunti on helppoa ja mukavaa.

Kesto: 75min

Hinta: 240 € / 10 henkilöä + 8 € / lisähenkilöt + Alv 10 %

Metsämeditaatio

Metsämeditaatiossa yhdistetään luonnossa liikkuminen, kehollinen työskentely sekä etsitään mielenrauhaa omasta itsestä. Meditaatiota lähdemme lähestymään helppojen liikkeiden kautta, joka rentouttaa mieltä ja kehoa. Keinoja meditaation/ rauhan löytämiseksi on useita. Tunnin aikana harjoittelemme rentoutumista erilaisin aisteja herättelevien menetelmien kautta muun muassa helppojen hengitysharjoitusten avulla. Teemme myös miellyttävän mielikuvamatkan. Tunti ei vaadi ennakko osaamista.

Tämän jälkeen on rauhallinen ja upea olotila. Tunti järjästetään asiakkaan toivomissa tiloissa ja sääolosuhteet huomioiden.

Kesto: 60min

Hinta: 240 € / 10 henkilöä + 8 € / lisähenkilö + Alv 10 %